Caribische kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bounty eilanden zeil cruise

Caribische kust,
Panama


Als je in Panama bent en je wilt echt de Caribische zee zien zonder de toeristen en het vieze water van Bocas del Toro? Ga dan zeilen in San Blas! Het perfecte plaatje, blauwe zee, eilandjes met witte stranden en palmbomen en een prachtig onder water leven.
San Blas is een autonome regio in handen van de inheemse Kuna.
Je kunt hier alleen maar heen met een jeep en wordt dan door een bootje opgehaald waarna je kan kiezen om naar een eilandje te gaan en in een hutje onder palmbomen te slapen (echt zo mooi als in de film zeg maar) of je kunt gaan zeilen.
De meeste aanbieders hiervoor op internet vragen erg hoge prijzen (reken 200 euro per dag pp) en dan krijg je een priveboot met captain. Je kunt ook kiezen (zoals wij gedaan hebben) voor een gedeelde boot, wat ook een stuk gezelliger kan zijn. Wij zijn 4 dagen wezen zeilen met Andiamo, die organisatie heeft 1 zeilboot waar maximaal 8 mensen op kunnen slapen. Wij waren met zijn vijven plus een captain en hulpje. Het was echt geweldig! Iedere dag doe je een ander bountyeiland aan en ga je veel snorkelen. Duiken mag hier helaas niet van de inheemse bevolking.
Voor het eten vis je zelf en wordt de rest gekocht van de Kuna (grote verse kreeften, vissen enz), erg lekker allemaal!
Echt een droomcruise! Je kunt hier kiezen voor 1 tot 5 daagse tochten. Als je in Panama bent is dit echt een must!

[url="http://www.theandiamo.com" target="_blank"]www.theandiamo.com[/url]