image
Columbustravel

Verken de verborgen schatten van Curaçao

Curaçao staat bekend om haar prachtige stranden en levendige cultuur, maar als je verder kijkt ontdek je een eiland vol unieke, authentieke ervaringen. Van ongerepte natuur tot bijdragen aan het behoud van de onderwaterwereld: Curaçao biedt volop mogelijkheden voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en verbinding. We nemen je mee naar de verborgen parels die je reis onvergetelijk maken.

Ontdek de stille baaien van Shete Boka

Ontdek de stille baaien van Shete Boka National Park, Curacao.

Aan de westkust van Curaçao vind je Shete Boka National Park. Dit ruige natuurgebied is een droom voor avonturiers die verder willen kijken dan de gebruikelijke toeristische plekken. Een van de verborgen juweeltjes is Boka Wandomi, waar je een natuurlijke brug vindt die door de kracht van de zee is uitgesleten. Vergeet niet je camera mee te nemen, want vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de ruige kustlijn en de wilde golven! Het is een rustige plek waar je kunt wandelen en in alle stilte van de natuur kunt genieten.
Voor de echte ontdekkers is er Boka Patrick, een afgelegen baai die je het gevoel geeft ver van de bewoonde wereld te zijn. Het pad ernaartoe is wat ruiger, maar de stilte en het prachtige uitzicht zijn de moeite meer dan waard.
Tussen de grotere baaien liggen kleine, moeilijk bereikbare inhammen die alleen te voet te bereiken zijn. En aan die voeten zitten natuurlijke stevige wandelschoenen, zodat je de ruigere paden zonder moeite kunt begaan. Een flesje water is uiteraard onderdeel van je uitrusting. Shete Boka is een plek waar de ongetemde natuur van Curaçao je telkens weer verrast, perfect voor reizigers die op zoek zijn naar het onbekende. 


Duik en snorkelen in een onderwaterparadijs

Duiken en snorkelen op Curacao.

Met meer dan 65 duiklocaties biedt Curaçao een onderwaterwereld voor elke duiker om te verkennen. Als vulkanisch eiland steekt het rif dicht bij de kust uit, waardoor de meeste duikplekken makkelijk te bereiken zijn. Heb je geen luchtflessen bij je? Geen probleem – met een snorkel, duikbril en flippers kun je de onderwaterwereld ook prima verkennen. Het heldere water en het diverse zeeleven maken het een ideale bestemming voor zowel beginners als ervaren duikers.


Draag je steentje bij aan koraalherstel

Zo draag je bij aan koraalherstel op Curacao.

De prachtige koraalriffen van Curaçao worden bedreigd door klimaatverandering, vervuiling en natuurlijke vijanden zoals de koraalduivel. Gelukkig worden er tal van initiatieven opgezet om het koraal te beschermen en te herstellen. Zo zijn er projecten met koraalbroedplaatsen en worden er koraalzaadjes geplant om het rif weer te laten groeien. Ook organiseren lokale scholen en organisaties opruimacties en educatieve programma’s om bewustzijn te creëren over het belang van koraalbehoud. Je kunt ook als reiziger deelnemen aan koraalherstelprojecten, waarbij je helpt koraal te zaaien of het rif schoon te maken. Zo draag je direct bij aan het behoud van deze onmisbare ecosystemen en help je mee om de onderwaterwereld van Curaçao te beschermen voor toekomstige generaties.


Hoe ga jij van het gebaande pad in Curaçao?

Van het gebaande pad op Curacao doe je zo

Curaçao biedt veel meer dan alleen de bekende bezienswaardigheden. Of je nu de ongerepte natuur van Shete Boka verkent, de onderwaterwereld ontdekt of deelneemt aan een koraalherstelproject, het eiland heeft volop mogelijkheden voor reizigers die op zoek zijn naar authentieke en duurzame ervaringen. Deze verborgen schatten maken een bezoek aan Curaçao niet alleen bijzonder, maar ook verrijkend.


Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.