Mexico City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sla het midden van Mexico niet over!

Mexico City,
Mexico


Als mensen naar Mexico gaan gaan ze vaak naar Yucatan, en begrijpelijk want het heeft veel prachtigs te bieden.
Als je wat meer tijd hebt zou ik zeker het midden van Mexico meenemen in je reisroute. Het hoeft niet eens zoveel extra tijd en/of moeite te kosten en geeft weer een heel andere kijk op Mexico.

Je kunt makkelijk vliegen naar Mexico City waar genoeg te bekijken is. Ik was een beetje huiverig van te voren, gezien de verhalen over de veiligheid, maar heb me absoluut niet onveilig gevoeld in de stad. (Ik was met mijn man)
Vanuit Mexico City kun je de prachtige opgravingen van Teotihuacan bekijken. Alleen al de rit er naartoe doet je verbazen over de enorme buitenwijken van Mexico City waar veel migranten naartoe trekken op zoek naar het geluk.

Verder kun je dan makkelijk per bus, kaartje koop je op het station, verder naar Puebla en Oaxaca, prachtige en vooral ook nog erg authentieke steden. Veel Mexicanen, weinig toeristen. Pak eens een drankje (of het menu van de dag, zie andere tip)op de zocalo en je kunt je uren vermaken met alle mensen die langskomen op het plein.
Verder heb je bij Oaxaca de prachtige opgravingen van Monte Alban (ik heb er ook een foto van geplaatst) en je kunt er goed fietsen in de omgeving.

Als je dan verder rijdt richting Yucatan kun je via San Christobal de Las Casas met haar oude straatjes en haar "indianenvolkeren" en Palenque met haar geweldige jungle-mayatempels en de watervallen van Aqua Azul zo doorsteken naar Yucatan. Ook dit kan per bus.

Wij hebben vanaf Palenque een auto gehuurd om zelf Yucatan te bekijken. Dit kun je makkelijk via internet regelen, maar natuurlijk ook ter plekke.
Wij hebben een geweldige vakantie van drie weken gehad en ik kan het iedereen van harte aanbevelen!