Peten

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Petexbatun Lodge - Aguateca

Peten,
Guatemala


Aan het meer Petexbatun ligt een prachtige lodge aan het water. De huisjes om het hoofdgebouwtje hebben allemaal een veranda waar je kunt liggen in een hangmat, een douche die deels in de openlucht is (je kijkt naar boven zo de natuur in) en heerlijke bedden. Het ontbijt is in het centrale gebouwtje dat een ronde open keuken heeft waar iemand het eten bereidt. vanaf die plek kijk je uit over het water. De etenswaren moeten over het algemeen over water aangevoerd worden, dus er is geen ellenlange menukaart en het eten is wat duurder dan gemiddeld. Maar lekker! Vooral de kip met een soort honingsaus, de specialiteit van de kok.

Als je 's ochtends vroeg je bed uit kunt komen (rond 5 uur), dan heb je kans brulapen in het bos erachter te zien. Slangen heb je er ook, dus een stok gebruiken om het pad voor je te verkennen is geen overbodige luxe. Vanuit de lodge kun je een uitstapje per boot maken naar de ruïnes Aguateca.

Wat handig is om te doen is met een boot eerst naar de lodge te gaan op weg naar Aguateca. Zo betaal je geen dubbele kosten, want een boot is het enige vervoersmiddel om bij de lodge te komen.

Petexbatun Lodge
Otto Roman
6. Av. 14-75, Zona 9
Guatemala C.A.

tel: (502)23 31 75 88
e-mail: panamundo@guate.net.gt