Antigua

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Anti-car

Antigua,
Guatemala


RR'er woutercello kwam met z'n vervolgvraag, wat de favoriete steden van de RR'ers zijn. Onmiddellijk popten er een aantal steden bij me op, onder andere Antigua (Guatemala). Antigua Guatemala, ook wel afgekort tot Antigua, is een stad in Guatemala, niet ver van de hoofdstad Guatemala-Stad. De stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van het UNESCO.

Met zijn koloniale bouwstijl, zijn overzichtelijke omvang en typische marktjes, is Antigua een grotere toeristische trekpleister dan de hoofdstad, Guatemala-Stad. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn: Parque Central (met de uit 1936 daterende replica van de fontein van de zeemeerminnen), Kathedraal de Santiago, museum van de Universiteit van San Carlos, kerken van La Merced, San Francisco en las Capuchinas, Casa Popenoe (gerestaureerde koloniale woning), museum en hotel Santo Domingo en het uitzichtspunt Cerro de la Cruz. (bron: Wikipedia)

Het stadje ademt mijns inziens één al authenticiteit uit. Een bijnaam voor Antigua is “Anti-car”. De straatjes nodigen namelijk niet uit om hier met een auto doorheen te rijden. Hetgeen mijn idee van Antigua authenticiteit alleen maar versterkt!