Antigua

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schemerig verval

Antigua,
Guatemala


La Antigua betekent 'de Oude'. La Antigua Guatemala is namelijk de oude hoofdstad van het land. Antigua werd gevestigd door de Spanjaarden in 1543 en fungeerde als hoofdstad voor heel Midden-Amerika.
Het centrum van Antigua staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Antigua is beroemd vanwege haar koloniale bouwstijlen, tallozen kerken, kloosters en ruines. Het oude straatbeeld wordt zoveel mogelijk in stand gehouden. (bron: Wikipedia) Belangrijkste bezienswaardigheden zijn: Parque Central, Kathedraal de Santiago, museum van de Universiteit van San Carlos en de kerken van La Merced, San Francisco en las Capuchinas.

De Kerk San Francsico El Grande is gebouwd door Diego de Porres en werd pas in 1702 `ingeluid'. In 1684 werd reeds de structuur versterkt om aarbevingen beter te kunnen weerstaan. De aardbeving van 1717 beschadigde de structuur ernstig, evenals de aardbeving van 1751. De site werd deels verwoest tijdens de aardbeving van1773. Een aantal delen van de kerk zijn naden gereconstrueerd, maar andere delen niet. De torens uit de 17e (en 19e) eeuw blijven bijvoorbeeld in puin.