Antigua

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Licht contact

Antigua,
Guatemala


Op deze laatste dag van het thema Communicatie, één dag voor Allerheiligen (Hallow’s Eve =Halloween) en twee dagen voor Allerzielen plaats ik een foto die me zeer dierbaar is.
Hij is gemaakt in de San Fransicokerk in Antigua, waar ik net een kaars heb aangestoken voor mijn geliefden die er niet meer zijn en een voor degenen aan wie misschien nooit meer gedacht wordt.
De lichtjes schijnen nog net op het gezichtje van een klein meisje dat vol verwondering naar de vlammetjes kijkt. Hopelijk gaat haar wens (of die van haar ouders) in vervulling.
Wie was Hermano Pedro?
Hermano Pedro werd in 1626 geboren in Spanje. Hij kwam al snel in Antigua terecht, waar hij als monnik begon te werken. Hij hield zich bezig met de armenzorg, bouwde scholen, ziekenhuizen en opvanghuizen voor ontheemden. Hij stierf jong, maar na zijn dood bleven gelovigen hem raadplegen en om gunsten vragen. Als de wens in vervulling is gegaan, bieden veel gelovigen een plaquette aan, die aan de muren naast de urn met de as van Hermano Pedro wordt bevestigd.