Dominica

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Om de bocht

Dominica


Dominica is nog steeds een van mijn mooiste ervaringen.
Pracht eiland, lieve mensen en ver weg van gebaande paden.
Rijdend in onze 4wheeldrive zien we langs de weg het bordje "Spanny Water Fall" , ok even bezoeken dus. Parkeer de wagen op een vlak stuk en zoek het pad. Op Dominica kom je dan vaak een klein hokje tegen waar je 1 of 2 € moet betalen als bijdrage voor het onderhoud van het pad. Vaak ben je blij dat ze het pad onderhouden anders zou je sommige plaatsen nooit vinden. Hier lopen we een half uur door de jungle en vragen ons af of er echt wel een waterval is. Dan beneden aan een trap (vandaar die 2€) en de hoek om kom je in een natuurlijke kom met kraakhelder water en een waterval en ook nog eens plantenmuur waar je stil van wordt. (ik als liefhebber wel tenminste) De hele intratuin aan een muur.
Ook de vele kikkers en hagedisachtigen blijven verbazen. vanaf hier kan je via een steile wand waar touw hangt nog verder naar een 2e waterval en pool.
En al die tijd alleen op de wereld en blij met je 2 euri bijdrage anders had je de weg terug niet meer gevonden. Jammer is alleen dat het water zou koud is. :-))