Limón Province

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rijst en bonen

Limón Province,
Costa Rica


De Bribri-indianen leven aan de Yorkin-rivier in het grensgebied met Panama. We verblijven 3 dagen in hun dorp en maken kennis met hun cultuur en ervaren het dagelijks leven van de indianen.

Overnachten doe je in een traditionele cabaña met palmbladeren dak en de maaltijden krijg je in het gemeenschapshuis. Ondanks de beperkte keukenuitrusting wist deze vrouw iedere dag weer een heerlijke en voedzame maaltijd voor ons klaar te maken. Naast de traditionele Costa Ricaanse rijst en bonen eet je hier groenten en kruiden van het land en voor de liefhebbers is er zelf geschoten kip (jawel, met pijl en boog).

Yorkin ligt diep in de jungle van het Talamanca-gebied en vanaf het rivierplaatsje Bambú (waar we onze auto achterlieten) is het ruim een uur varen met een gemotoriseerde kano naar het dorp. De enige manier om er te komen is via een tour, waarvan er verschillende (van één- tot meerdaagse) worden aangeboden door de eco-organisatie ATEC (https://www.ateccr.org).

Tip: De Bribri spreken nauwelijks Engels. Als je de Spaanse taal niet machtig bent is het mogelijk om via dezelfde organisatie tegen een meerprijs een Engelstalige gids te regelen.