Centraal Canada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kleedkamer Atlas Coalmine

Centraal Canada,
Canada


De Atlas Coalmine bij Drumheller is nog tot lang in de 70tiger jaren werkzaam geweest. Kool zeer geschikt om te verwarmen en om mee te koken.
Mocht je in Drumheller zijn, ga dan zeker een bezoek brengen aan deze unieke coalmine. Het is nu een museum en er zijn diverse historische verhalen te beluisteren en mogelijkheden het mijnleven te ervaren.
Vanwege een staking in de olie is men overgestapt op verwarming op gas en zodoende werd ook de steenkool van Drumheller overbodig. Men koos voor het schone gas i.p.v de vuile kool. Einde tijdperk. Begin spookstadjes.

In de begintijd werd het hier Hells Hole genoemd. De bloei van deze mijn viel gelukkig voor de arbeiders samen met de verbetering van de rechten voor mijnwerkers.
Hogere veiligheidstandaard, minimumleeftijd werd gesteld op 14 jaar om onder de grond te mogen werken, ondergrondse ventilatie werd verbeterd en er kwamen doucheruimtes. In Drumheller liepen in die tijd de schoonste mannen rond... die konden elke dag namelijk onder de douche! Hun evt. vrouwen mochten er tegen betaling ook 1 per week gebruik van maken.
Hier een kijkje in de kleedkamer met een sfeerschildering op de muur. De kleren werden met ophaalhaken aan het plafond gehangen.