Córdoba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Historisch centrum

Córdoba,
Spanje


Córdoba, een zalige stad. Tevens de warmste stad van Europa, ieder jaar is het hier maandenlang onafgebroken boven de 35 graden. Lekker!
Zo rond een uur of acht 's avonds, als de schemering invalt, loont het de moeite om het dak op te gaan van hotel Hesperia Córdoba. Daar heb je een prachtig uitzicht over de stad met haar historische centrum waarbij de Mezquita sfeervol wordt verlicht. Op de voorgrond stroomt de rivier Guadalquivir, de belangrijkste rivier die Andalusië kent. Rechts daarvan loopt de Romeinse brug of, zoals de Spanjaarden zeggen, El Puente Romano. De brug is tijdens de Romeinse periode gebouwd in de 1e eeuw voor Christus en bestaat uit 16 bogen, is 331 meter lang en was eeuwenlang de enige toegangsweg naar de stad.
Vanaf de brug zijn al goed de hoge muren van de Mezquita te zien en daar bovenuit steekt duidelijk het dak van de Kathedraal. De oude joodse wijk met zijn smalle straatjes en vele souvenierwinkels, barretjes, bodegas en restaurants liggen direct achter de Mezquita. Erg gezellig om hier 's avonds een hapje te doen!