Barcelona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Barcelona lookout

Barcelona,
Spanje


Aan de rand van Barcelona ligt de Serra de Collserola. Hier vind je het hoogste punt van de stad, de Tibidabo, die met zijn 512 meter boven alles uitsteekt en bijna overal vanuit de stad te zien is. Ook in het donker, omdat de Iglesia del Sagrat Cor die op de top staat, 's avonds en 's nachts verlicht wordt. De kerk is niet de mooiste die ik ken, maar het uitzicht hiervandaan is echt geweldig.

Je kunt voor 2 euro met de lift naar boven en als je daarna de wenteltrap neemt, kom je op het dak. Hier staat een groot Jezus-beeld à la Rio de Janeiro, die wijdarms als een soort beschermheer over Barcelona uitkijkt. We staan hier onder Jezus’ voeten en kijken we richting het groene deel van de stad, als plots een zonnestraal tussen de wolken doorpiept. Een laatste groet van de zon voordat hij ondergaat. Magisch!

Tibidabo is te bereiken vanaf Placa Catalunya met de lokale trein L7 (kan gewoon op je metrokaartje). Bij het eindpunt vind je de Tramvia Blau, een oud open trammetje die je naar de voet van de heuvel brengt. Daar kun je kiezen, òf je neemt de Funicular, die je via steile rails naar boven brengt, òf je loopt / klimt in ongeveer een half uur omhoog naar de top.