Saint Petersburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Borsjt eten in St Petersburg

Saint Petersburg,
Rusland


Samen met onze gids Maria gegeten in dit lokaal restaurant: Theme Cafe 12 april Nevskiy Ave., 20 , St. Petersburg 190000, Rusland .
Uiteraard moest ik de Borsjt proberen en ik vond hem heerlijk!!

Borsjtsj is een soep van rode bieten die veel gegeten wordt in Slavische landen, met name in Oekraïne, Polen, Rusland en Wit-Rusland. Borsjtsj behoort tot de groentesoepen.
Borsjtsj wordt gemaakt van rode biet, ui, runderbouillon met vlees en zure room (smetana). Deze basisingrediënten kunnen worden aangevuld met kool, wortelen, dille en knoflook.
In Rusland heeft men de gewoonte er enkele fijngeprakte hardgekookte eieren bij te geven. Ook een paar in dunne sliertjes gesneden augurken (zure of zoetzure), kunnen erbij worden geserveerd.

Dankzij Maria hebben we kennisgemaakt met het echte Rusland. Zij nam ons mee naar unieke plekjes en eetgelegenheden die je als reiziger niet snel vindt.
Mocht iemand belangstelling hebben in een top gids , die goudeerlijk is en in het bezit van unieke muzikale talenten zoek haar dan op via de app Showaround of doe mij een berichtje .
Wij hebben daardoor unieke ervaringen in St Petersburg opgedaan en er nieuwe vrienden bij.