Baia Mare

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Baia Mare image

Baia Mare

Baia Mare
Roemenië
Globeskater

stadsmeisje???dorpsmeisje???

ik heb nu echt beide uitersten meegemaakt... hier in budapest woon ik in een grote stad, thuis ben ik opgegroeid in een dorp...en afgelopen week heb ik tijd doorgebracht in een heel mooi klein dorp in Roemenie genaamd ciocotis....ik ben er wel uit dat een dorp toch meer voor mij is dan zo een mega grote stad. Budapest is leuk voor een half jaar maar niet voor altijd... Ciocotis is een dorp in het noorden van roemenie, het is er erg mooi, maar ook wel een beetje saai... ik vind een groot dorp dus denk ik het leukst..

ik zal nu even over mijn reis vertellen. Op woensdag ging ik naar het vliegveld waar ik Susana zou ontmoeten, ik was wel een beetje zenuwachtig aangezien we elkaar alleen maar van de mailtjes en msn kenden..maar gelukkig vonden we elkaar snel en na even wat gedronken te hebben gingen we op zoek naar een busje die ons naar roemenie zou brengen..uiteindelijk vertrokken we aan het eind van de middag vanuit budapest. we kwamen hierdoor vrij laat aan in Satu Mare, maar gelukkig wou Susan haar broer ons wel ophalen en konden we bij hem en zijn vrouw blijven slapen in Baia Mare. We werden heel gastvrij onthaald en na nog even gegeten te hebben zijn we gaan slapen.

De volgende dag hebben we rondgekeken in Baia Mare en tegen de avond werden we naar het dorp Ciocotis gebracht waar de ouders van Susana wonen.Helaas was het erg koud geworden, maar gelukkig was de keuken lekker warm en hadden ze warme dekens om op te slapen. Het toilet was wel interessant. Het was namelijk een houten huisje buiten achter de boerderij en daar zat je op een plank met een gat...waar ik wel aan moest wennen dat was dat je deze toiletten niet kunt doorspoelen, maar het is in ieder geval een stuk beter dan die gaten in de grond die je in Frankrijk hebt...

Er moesten een aantal dingen geregeld worden en op vrijdag zijn we dan ook even naar een andere stad geweest. Wat een hele normale manier van vervoer is, is het liften. Voor veel mensen is een auto of de benzine te duur voor korte ritjes en andere automobilisten verdienen weer iets door mensen in hun auto mee te nemen... ik vind dit een mooi iets naast het weinige openbaar vervoer die je naar dorpen hebt..als we iemand gingen bezoeken en ook bij haar ouders dan werden de pannen op het vuur gezet en kregen wij eten voorgeschoteld!

ik heb de laatste week dus veel gegeten en vooral roemeens... de meeste dingen vond ik echt heel erg lekker..We zijn ook naar een verjaardag geweest op zondag en hebben daar ook weer heerlijk gegeten...

Na de verjaardag zijn we naar de happy cemetary geweest. Dit is een begraafplaats met mooie blauwe stenen met versieringen en daarnaast een grappig gedichtje over de persoon die is overleden..ik vind dit echt veel leuker dan de begraafplaatsen in NL aangezien het de steen een persoonlijk tintje geeft!

Gisteren zijn we na een heerlijk weekje op het platteland weer terug gekomen in de drukke stad..ik heb echt gigantisch genoten en iedereen was heel lief en gastvrij! Daarnaast was de natuur en de frisse lucht ook echt een verademing na het drukke stadsleven..susana en ik zijn in budapest nog samen uiteten geweest en daarna hebben we samen met carmen nog een tijd in een pub gezeten!