Madeira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Terugblik

Madeira,
Portugal


Het RR-jaar is ten einde, tijd op even terug te blikken.

2017 was een zeer mooi reisjaar voor ons. En het bijzondere is, dat de keuze voor alle bestemmingen van afgelopen jaar direct of indirect tot stand is gekomen naar aanleiding van inspiratie die ik op deze site heb opgedaan;

We zijn het jaar gestart in Normandie (geinspireerd door de mooie foto's van Mieke en Moraima). We hebben (met de hond) heerlijk gewandeld langs de mooie krijtrotsen van Etratet en rondom Saint Mont Michel.

Begin april ben ik in mijn eentje voor 2 weken vertrokken naar Madeira.
Deze reis stond geheel in het teken van de fotografie, en wat was het mooi daar. Het staat met stip in de top 5 van een van de mooiste eilanden waar ik ben geweest. Het stond al een tijdje op mijn lijstje, maar de keuze viel definitief na het zien van de foto's van Hester en Fransje.

Wat nooit op mijn lijstje heeft gestaan was Schotland.
Slecht weer en een paar schapen. Zo dacht ik er over.
Maar de mooie foto's van Ruud, Jaap en Marlies hebben me over de streep getrokken.
En wat hebben we het hier eind mei naar ons zin gehad; wat een prachtige woeste en ruige natuur. En geluk hebben we ook gehad; van de twee weken slechts één dag dat het de gehele dag regende. Hier gaan we zeker nog een keer terug naar toe.

En rond die tijd start ik normaal ook met het plannen van onze grote reis aan het einde van het jaar. We zaten te denken aan China. Totdat Rene een oproep deed voor informatie omtrent Lauca NP in Chili.
Ik had er nog nooit van gehoord en ben toen eens gaan googlen.
Wat een landschap!
En van het één, kwam het ander; Patagonië, Vuurland, Paaseiland, Atacama en de Altiplano. De reis was in een mum van tijd uitgestippeld en geboekt. Daar zijn we net van terug, en ik hoef denk ik niet uit te leggen dat dit de mooiste reis is die ik/we gemaakt hebben.

Het RR jaar is dus ten einde en ik hoop in het volgende jaar weer net zoveel te kunnen genieten van mooie foto's en goede tips als afgelopen jaar. En wie weet krijg ik wederom inspiratie voor een bestemming waar ik tot nu toe nog niet aan gedacht heb.

Voor de rest dank ik alle RR's voor alle stemmen en reakties, en de redactie voor de rode sterren. Het is altijd leuk om waardering te krijgen voor je bijdragen. Jammer dat er 4 RR's zijn die alleen reageren als je ook op hun foto/tip hebt gereageerd (dat valt op hoor).

Oh ja, de foto.
De foto is genomen op het Sao Lorenco schiereiland van Madeira.
Het is het enige stukje van het eiland waar het droog en dor is (de rest is weelderig groen), maar waar het prachtig wandelen is en waar je onderweg talloze mooie panorama's tegenkomt.