Madeira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Take a seat, enjoy and relax.

Madeira,
Portugal


Madeira staat bekend als een drukbezochte reisbestemming. Op 75 km afstand van Madeira ligt een pareltje in de oceaan genaamd Porto Santo. Het wordt ook wel het ZEN eiland genoemd. Zennen is leuk, maar daar gingen we niet voor.
Dit eiland (je) wordt vaak aangeprezen vanwege het 9 kilometer lange zandstrand en als woonplaats van Christiano Ronaldo. Dat is ook wel zo, maar wij hebben een andere kant van dit eiland ontdekt. Het leent zich prima voor wandelingen en fietstochten. Bij de laatste moet je wel beschikken over een fiets met versnellingen, want het is overal vrij heuvelachtig. Bijna constant heb je uitzicht op de prachtige kustlijn en het diepblauwe water van de oceaan. Ook is het mogelijk om te wandelen door mooie groene bossen. Wij waren er afgelopen maand. Tijdens wandelingen kwamen we vrijwel niemand tegen.
Het eiland wordt in tweeën gedeeld door de luchthaven en de ernaast liggende golfbaan, aangeprezen als één van de mooiste ter wereld. Rondom heb je namelijk uitzicht op de oceaan.
Tijdens één van onze fietstochten zijn we de golfbaan gepasseerd. Op het hoogste punt stond een bank waar we heerlijk hebben genoten van voorbijlopende golfers,maar vooral van het panoramische uitzicht om ons heen.