Madeira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

On the edge...

Madeira,
Portugal


Fantastische ligging van een horecagelegenheid in de buurt van de top van de Pico Ruivo, Deze wandeling is een van de mooiste die ik ooit gedaan heb. Het mooiste is om er al aan te beginnen voor zonsopkomst zodat je een onvergetelijke ervaring krijgt als ie de wolken beschijnt. Begin er op tijd aan want het is een pittige wandeling en het kan koud zijn!!!

De Pico Ruivo (Nederlands: Rode Spits) is de hoogste bergtop van het Portugese eiland Madeira. De Pico Ruivo heeft een hoogte van 1.862 meter,.

De Pico Ruivo is na de Ponta do Pico op het eiland Pico van de Azoren en de Torre in de Serra da Estrela in continentaal Portugal de op twee na hoogste berg van Portugal.

De Pico Ruivo ligt centraal in het oostelijk deel van Madeira, op het grondgebied van de gemeente Santana. De Pico Ruivo is relatief eenvoudig te beklimmen door een geoefende bergwandelaar. Er liggen wandelpaden van Achada do Teixeira en van de Pico do Arieiro naar de Pico Ruivo.

Op de top is een geplaveid uitzichtplatform geconstrueerd met hekjes en twee kleine monumenten. Een berghut ligt net beneden de top, maar deze is sinds enkele decennia gesloten. Wel is er nog permanent toegang tot drinkwater en sanitair. Vanop de top heeft men een zicht op het eiland van kust tot kust, maar snel wisselende weersomstandigheden met vooral mist maken de zichtbaarheid onvoorspelbaar.