Azoren

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Whale watching met Terra Azul

Azoren,
Portugal


Een unieke dag, de oceaan rondom Sao Miguel, het grootste eiland van de Azoren, zo plat als een dubbeltje. Met de zon en wolken gaf het een soms bijna een abstract, hallucinerend beeld op de zachte deining van het water, veroorzaakt door de zodiac. Je lijkt oneindig ver te kunnen wegkijken (als je goed kijkt zie je in het midden een buureiland liggen aan den einder), alles lijkt blauw, een andere zodiac komt langsvaren. Als er nog een dolfijntje voor hen uit was gaan springen, was het helemaal compleet geweest, maar die zaten allemaal rond onze zodiac :O)

Dit zijn dé dagen om te gaan whale watchen met Terra Azul, een Eco Whale Watching bedrijfje aan de Marina van het dorp Vila Franca do Campo. Je kunt er trouwens ook zwemmen met dolfijnen, maar wij hebben ons beperkt tot kijken, en gekéken hebben we! Met de oceaan als een spiegel kwam zo'n twintig walvissen bovendrijven, meerdere groepen dolfijnen kwamen dicht bij de zodiac langs, evenals een mooie oranjegekleurde zeeschildpad. Een topervaring, zeker omdat we een kwartiertje buiten de haven al de eerste groep dolfijnen tegenkwamen.

Al met al een (h)eerlijk, toegankelijk bedrijfje, dit Terra Azul, en bijkomend voordeel is dat ze dicht op de favoriete plek van de walvissen zitten in dit gebied. De Whale Watching bedrijven in de hoofdstad Ponta Delgada varen uiteindelijk ook meestal naar dit gebied, dus dan ben je veel meer tijd kwijt aan varen. Een aanrader op Sao Miguel!