Azoren

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Van fajã naar fajã op São Jorge

Azoren,
Portugal


We zijn net terug van een mooie reis naar de Azoren. We hebben 7 van de 9 eilanden bezocht: Sao Miguel, Pico, São Jorge, Faial, Terceira, Flores en Corvo. Hoewel alle eilanden hun eigen charme hebben, was São Jorge een aangename verrassing. Ruige landschappen, prima wandelmogelijkheden en slechts een enkele rugzaktoerist. Qua schoonheid komt São Jorge heel dichtbij Flores!

Typisch voor het eiland São Jorge zijn de fajã's, vlakke stukken land langs de kust die zijn ontstaan door landverschuivingen of lavastromen. Zonder deze fajã's zou het eiland praktisch onbewoonbaar zijn, aangezien de vulkanische kliffen hier steil omhoog gaan.

Dit geweldige uitzicht heb je op de Miradouro da Fajã dos Cubres. De voorste vlakte is de Fajã dos Cubres en de achterste de Fajã da Caldeira de Santo Cristo. Wij maakten een hike van de ene naar de andere fajã, wat een echte aanrader is. Overigens ook de enige manier om er te komen, want vanaf Fajã dos Cubres is het verboden voor auto's. Het is een middelzware tocht (gladde en steile paden langs de kliffen) van ongeveer een uur. Onderweg heb je verschillende mooie vergezichten en eenmaal aangekomen in Fajã da Caldeira de Santo Cristo kun je de bijzondere lagune van dichtbij bewonderen. Door de hoge golven is deze kust bovendien een waar surfersparadijs. De wandelroute is duidelijk aangegeven. Als je nog energie over hebt, kun je een paar uur doorlopen tot aan de top van de Serra do Topo.