Oslo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vikingland!

Oslo,
Noorwegen


Oslo. Vikingstad van het Noorden, de winterhoofdstad en nog veel meer bijnamen maken deze stad erg aantrekkelijk voor toeristen, reizigers & inwoners om hier te vertoeven. De haven geeft je dat gevoel van een vroegere tijd; de vissersbootjes, de grote schepen met hun grote masten & het mooie park wat aan de rand van de haven ligt. Deze geeft je tevens een fantastisch zicht op de haven en de bijbehorende boulevard.
Ook bovenop de oude burchten in het park heb je een mooi uitzicht over de stad.

Wanneer je de binnenstad inloopt merk je de rijkere klasse; mooie gevels & versieringen op de huizen en de rust die de straten uitstralen wat je een veilig gevoel geeft. Hierdoor wordt het struinen door deze straatjes en wegen leuk en kan je bijna niet stoppen met foto's maken.
De oude gebouwen zoals het gemeentehuis, kerken en andere gebouwen laten je weer teruggaan in de tijd en geven je een blik in die tijd, wat deze stad een erg diverse indruk geeft.

Ik hoorde veel goede verhalen over Oslo dus vond het tijd om me eens aan deze stad te wagen; prachtige stad, goede vibes en erg fijne sfeer wat mij zeker terug laat komen in deze stad om hier nog eens goed rond te struinen, te genieten en de oude tijd nog eens onder ogen te komen!