Fjord

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mooie autorondrit van een dag

Fjord,
Noorwegen


In Noorwegen zijn natuurlijk vele prachtige routes te rijden. Hieronder staat een route beschreven die ik zelf bijzonder mooi vind, en die je mooi in een dag kunt doen. Het rondje is ongeveer 150 kilometer en je kunt er het beste zo’’n 4 uur voor uittrekken, inclusief fotostops, maar meer als je ook nog wilt wandelen.
Je begint in Sunndalsøra en rijdt via weg 62 naar Eidsvåg, en dan links de 660 op. Deze vervolg je tot GPS coordinaten 62.679876,8.124941. Vlak bij dit kruispunt is ook een camping genaamd Eira Camping. Je slaat hier links af op de FV 192. Via deze kleine weg kom je al gauw bij het prachtige Eikesdal meer. Vroeger moest je hier met veerboot verder maar er is nu een goede weg die langs het lange meer loopt.
Bij Eikesdal hytteutleie komt er weer een kruipunt. Je bent nu zo’n 90 km onderweg. Pak de rechtertak. Deze weg gaat stijl omhoog en is een tolweg. Al spoedig heb je prachtige uitzichten op de vallei waar je net doorheen gereden bent, het Litledal. De route komtgaandeweg boven de boomgrens uit in een wereld van prachtige vergezichten. Je komt langs een stuwmeer en hier is ook een klein cafeetje. Verder rijdend zak je uiteindelijk af in een ander dal en kom je tot slot uit in Sunndalsøra.