Zuid-Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Idylle in Brielle

Zuid-Holland,
Nederland


'Vlinders en bijen hebben bloemen nodig. Om nectar en stuifmeel te kunnen vinden en daarmee te overleven. Helaas hebben vlinders en bijen het moeilijk omdat er nog zo weinig bloemrijke plekken zijn. Dankzij Idylle komt hier verandering in. De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging leggen samen met veel vrijwilligers idylles aan voor meer kleur in het landschap. Grote bloemrijke plekken in de stad, het buitengebied of langs sloten of wegen. Heerlijke plekken om te wandelen en te genieten.
We ondersteunen met de voorbereiding en aanleg van de idylle. Bijvoorbeeld door het bewerken van de grond, aanleveren van zaad en zorgen voor informatieborden voor bezoekers. Dit doen we altijd samen met vrijwilligers, terreinbeheerders en omwonenden. Ook gemeenten, boeren en bedrijven haken aan en krijgen ondersteuning. De lokale partijen beheren de idylles en houden ze in stand.' www.vlinderstichting.nl/idylle/

Op 6 juli is op een voormalig sportveld de Idylle van Brielle geopend. Je kijkt je ogen uit naar de enorme bloemenzee. Er loopt een graspad door de bloemenweide, het veld is vrij toegankelijk.
Het is prachtig om straks vlinders en andere insecten te gaan spotten.
Ken je ook een stuk land dat minstens vijf jaar vrij is? Meld je dan aan en misschien komt er in jouw stad dan wel de 32ste Idylle.
Tot die tijd zijn jullie van harte welkom in Brielle, waar in de historische stad nu nog meer te zien en te beleven is.