Zuid-Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De roze containers in Futureland

Zuid-Holland,
Nederland


Ieder jaar komen er in de Rotterdamse haven 12 miljoen containers voorbij. Wil je wel eens wat meer weten?
Ga dan eens naar Futureland op Maasvlakte 2
In FutureLand ervaar je de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam met eigen ogen. Je ziet de modernste containerterminals (zonder personeel, computergestuurd) en grootste zeeschepen ter wereld, je ziet hier ook de nieuwste offshore ontwikkelingen.
Maak een unieke rondrit of vaartocht door Maasvlakte 2. Ervaar hoe het is om kraanmachinist te zijn in de game Drop the Box. Of neem een kijkje voorbij de poorten van havenbedrijven in de 360PortExplorer. Ontdek het fantastische uitzicht over de slimste terminals van Europa vanaf het Panoramadek tijdens een rondvaart.
Containers zijn trouwens heel fotogeniek. Deze stapel blokkendozen vertelt een heel verhaal.
De letters en cijfers geven aan welke container van welke vervoerder hier staat. Je kunt het nummer invoeren op een site en dan zie je ook op welk schip ze zich bevinden.
De meest opvallende containers zijn roze (magenta) gekleurd. Ze zijn van de Ocean Network Express (ONE), een samenvoeging van vijf Japanse rederijen. Ze hebben zelfs een magenta geverfd schip toegevoegd aan de vloot. Magenta lijkt veel op de kleur van kersenbloesem, een symbool van de lente in Japan.
MIs je de natuur? De stranden zijn vlakbij. Daar haal je je hart op aan vogels en zeehonden kijken, kite surfen en eindeloos wandelen, zonnen en zwemmen.