Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Brabant image

Noord Brabant

Noord Brabant
Nederland
Gidi

Maandthema december: pech

Oeioeioei, topblog èn winnaar van het maandthema, dat schept verwachtingen, en verplichtingen… Maar eerst wil ik iedereen die mijn blog heeft gelezen en erop heeft gereageerd of gestemd, hartelijk bedanken voor alle aandacht en eer. Ik volg de blogs hier op de site met groeiende interesse en als ik dan zelf een titel als deze in de wacht sleep, is dat een mooie stimulans.

Een idee voor een nieuw maandthema had ik al een tijdje in mijn hoofd. Er zitten zelfs wat raakvlakken in met het thema Verrassingen. Het is iets dat in eerste instantie negatief klinkt, maar waaruit vaak de grootste verhalen ontstaan. Omdat je in ongewone situaties terecht kunt komen. Omdat het gepaard kan gaan met unieke, indringende ervaringen. Omdat je ervan kunt leren. Omdat je er sterker uit kunt komen. En omdat het vaak leidt tot des te mooiere reisverhalen. Als thema voor de komende maand kies ik: pech.

En het liefst natuurlijk èchte pech. Een walvistocht zonder walvissen te zien, of een regenbui die je uitzicht verpest, of je camera die in een afgrond verdwijnt, dat is wel pech, maar geen èchte pech. Echte pech leidt tot onverwachte situaties en ongewone ervaringen. Ervaringen die je rijker maken, situaties waarin je je anders nooit bevonden zou hebben.

Die pechverhalen, daar gaat het me om. Niet om het leedvermaak, maar omdat die verhalen bijzonder zijn, en de moeite waard om verteld te worden. En liefst natuurlijk met de bijbehorende foute foto’s. Ik heb zelf ook een mooi pechverhaal dat me overkwam op mijn eerste verre reis, bijna 10 jaar geleden naar Australië. Ik hoop het binnenkort te plaatsen, uiteraard weer met een paar lekkere foute foto’s. Intussen ben ik benieuwd of jullie hier iets mee kunnen en kijk ik uit naar de inzendingen (ik stel voor t/m zondag 30 december, en stemmen in de eerste week van 2013).