Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nash faces emotions

Limburg,
Nederland


In Weert zijn viaducten en bruggen een favoriete plek voor streetartkunstenaars. In 2016 en 2018 werden al enkele brugpilaren en viaducten voorzien van een kunstwerk. Het eindresultaat kon toen rekenen op veel waardering. Het project kreeg daarom een vervolg. Nu zijn bijna ook alle brugsteunen van de brug over de Zuid-Willemsvaart van prachtige creaties voorzien.

De 49 jarige Werner “Nash70” Zwakhalen uit Sittard is een van de grote jongens waar werken van in heel Europa, Amerika en Rusland te vinden zijn. Hij werkt altijd alleen maar in opdracht van gemeenten, bedrijven of kunstfestivals. Het afgelopen jaar is hij druk bezig geweest met meerdere creaties in Weert, waar hij meewerkt aan project “Het Zuilen Kabinet”; een viaduct waar inmiddels al ongeveer 50 (inter)nationale kunstenaars vrij werk hebben gemaakt.

Op de foto zie je een klein detail van zijn laatste creatie, waar hij lange tijd mee bezig is geweest. Het werk met als titel “Nash faces emotions” beslaat namelijk de hele, ruim 25 meter lange zijwand van het viaduct. Hij is begonnen met zijn naam en de titel in rood te spuiten en er omheen heeft hij ontelbare gezichten gespoten. Knap hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen, want alles gebeurde los uit het handje. Met de wit-zwarte gezichten vol verdriet, boosheid en jaloezie wil hij ons laten zien dat we ons vaak te blind staren op anderen, terwijl we zo rijk zijn in materiële en sociale zin. “We moeten onze zegeningen meer tellen” aldus Nash.

Vergroot kun je de details beter zien.