Malta

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Boottocht Blue Grotto

Malta


Helaas is tijdens de Zuidelijke Route van de Hop On Hop Off de stop bij de Blauwe Grot in de middag. Tenminste, dat komt omdat wij eerst Valetta aandoen. Maar het is ook niet handig om eerst helemaal tot de blauwe grot mee te rijden en verder alles over te slaan. Maar feit is dat een bezoek aan de Blauwe grot in de ochtend moet plaatsvinden wil je de pracht van dit stukje kust ervaren. Wij waren er nu om half 4, konden net nog met een bootje mee. Dan vaar je langs de kust naar de Blauwe Grot (niet echt blauw op dit tijdstip omdat er geen zonlicht meer komt) en vervolgens nog een paar andere grotten. Het tochtje duurt nog geen 20 min. en kost 8 euro. Zwemvest inbegrepen.
Vanaf de dubbeldecker zag ik de grot van boven. Langs de weg is een uitzichtpunt, maar daar stopt de bus helaas niet.
Wij waren eerder al bij de Bleu Lagoon geweest op Comino en werden daar ook al getrakteerd op een aantal grotten tijdens de terugvaart. Achteraf viel dit boottochtje bij de blauwe grot ons dus wat tegen.
Dus wil je dit zien: Ga in de ochtend en neem de tijd om behalve het boottripje naar het uitzichtpunt (terug te lopen) indien je geen eigen vervoer hebt.

Heb niet echt een mooie blauwe foto van de grot zelf, alleen van boven af, en die had ik al eens geplaatst, maar het gaat me nu even om de tip.