Struga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Struga sunset

Struga,
Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)


Omdat onze vrienden een vakantiehuisje hebben in Struga zijn we daar vaak geweest. Het is er iets rustiger dan in Ohrid maar ook zeker erg gezellig.
Struga is de badplaats van Ohrid en hierdoor zeer levendig te noemen. Veel toeristen uit zowel eigen land en buitenland komen graag naar het oeroude meer van Ohrid om daar te genieten van de zon en het kristalheldere water.Dwars door het plaatsje stroomt de rivier de Zwarte Drim. Deze rivier ontspringt aan het meer en de stad is als het ware om deze rivier heen gebouwd. Je kunt dan ook mooie wandelingen maken langs de oevers en her en der een stop maken om op een terrasje te genieten van de rivier en schepen die voorbij komen. Omdat Struga vrij zuidelijk ligt en het klimaat wordt beïnvloed door de Middellandse zee is het zowel zomer als winter hier goed toeven. Vooral de zomers zijn populair bij vooral de jeugd die hier dan in grote getale naartoe stromen.Van oorsprong is het plaatsje een vissersdorp. De lokale vissers gingen, en gaan nog altijd maar in mindere mate dan voorheen, het meer op om te vissen op paling. In de restaurants in de omgeving kun je dan ook verschillende typische lokale paling gerechten op de menukaart aantreffen. De sfeer in het stadje is gemoedelijk en rustig te noemen. De meeste drukte vindt je aan de oevers van het meer. Dit maakt Struga een ideale bestemming waar je enerzijds voor je rust heen gaat en anderzijds een plek die te vergelijken is met andere zon bestemmingen.

De omgeving van Struga is wild en ruig. Bergen met toppen boven de 2 kilometer en de flanken die vol staan met oerbossen. Als je een liefhebber bent van het maken bergwandelingen dan is Struga een prima basis. Je bent hier vandaan in no time in de wildernis en rust waar je de hele dag naar hartenlust kan wandelen. Let wel op dat je goede schoenen aan trekt want er zijn maar zeer weinig verharde paden. Ook leven er in het gebied wilde beesten zoals beren en lynxen dus is het de moeite waard om vooraf te informeren of het gebied waar je wilt gaan wandelen wel veilig genoeg is. (bron:macedonie-vakantie.com)