Pelister NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Even snel wat te eten brengen

Pelister NP,
Noord-Macedonië (voormalig Macedonië)


We zijn onderweg naar het nationaal park Pelister. Dit ligt bij de grens van Griekenland,aan de andere kant zien we het gelijknamige Griekse Macedonië!
In het plaatsje Bitola zijn we door de bus gedropt en stappen we over in 4x4. We rijden met 2 auto`s het park in. De gids rijdt in de andere auto en wij hebben een chauffeur.
Dit is hem,hij spreekt nauwelijks Engels maar
hij komt uit dit gebied en weet veel. Met handen en voeten weet hij ons veel uit te leggen.Hij weet ook precies alle weggetjes en is een top chauffeur...Als we later een klapband krijgen,zit er binnen no time een nieuwe onder en dat zonder krik!

In Pelister zijn er vele bergen te beklimmen. Het is namelijk gelegen in het Baba bergmassief en heeft een oppervlakte van 171,5 vierkante kilometer. De hoogste top is die van De Pelister met een hoogte van 2.601 meter. Deze berg is vanaf verschillende zijdes te beklimmen....dit doen wij deze dag niet maar we zien en wandelen wel heel veel....
Het word een geweldige dag....Onderweg stoppen we even bij deze oude dame,hij komt haar wat eten brengen.Het huisje ligt erg afgelegen in de bergen en hier komt bijna niemand.Maar dit is zijn dorp en hij is er trots op!!! Trots stelt hij haar aan ons voor....