Trentino-Zuid-Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

E-Biken in de Dolomieten (deel II)

Trentino-Zuid-Tirol,
Italië


Op deze route van San Martino in Badia (San Martin de Tor) naar Passo delle Erbe, denk je even dat je 'alleen op de wereld' bent. Tenminste als je hier buiten het hoogseizoen bent en ook bij voorkeur niet in het weekend fietst. Het fijne aan deze route is, dat een flink stuk (via Strada Miri), niet toegankelijk is voor gemotoriseerde voertuigen.

Daarom de tip om vóór het dorpje San Martino rechts af te slaan (via Strada Miri). En deze weg blijf je alsmaar slingerend en stijgend volgen. Op een gegeven moment bereik je de SP 29 en volg je de borden "Passo delle Erbe" (Würzjoch). Tijdens deze route zijn de uitzichten echt fenomenaal. Ik ben zelfs een paar keer van m'n fiets gestapt om het panorama te aanschouwen.

Ook dit jaar wilde we weer lunchen bij Cristlá Restaurant & Pizza, maar ze waren helaas, wegens vakantie voor een weekje gesloten. Dus medio september even in de gaten houden! Een aanrader zowel qua keuken, het terras en het sfeervolle interieur binnen. (helaas geen website om te delen maar ze hebben wel een fb en IG account).

Verderop kom je door het dorpje Antermoia. Half september troffen wij er geen restaurantje open. Een paar km verder, wanneer je de top van de pas bereikt tref je wel een paar bergrestaurants aan.

In de omgeving van Passo delle Erbe (Würzjoch) kan je trouwens ook fantastisch wandelen.

Wij daalde weer af en fietsten via Zwischenwasser terug naar ons startpunt even voor het dorpje San Vigilio di Marebbe.
(Vanuit San Vigilio fiets je dan, op de heenweg, een stukje over de SS244/Strada Picolin, tot aan de afslag naar San Martin. Op deze weg kan het druk zijn.)

Nog een tip:
Albergo Restaurant Gader (in Zwischenwasser) serveert de heerlijkste apfelstrudel.