Toscane

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Piazza Anfiteatro

Toscane,
Italië


Pisa is leuk en interessant om te bezoeken, maar Lucca is misschien nog wel leuker!. Fietsen over de oude stadswallen, struinen door de straatjes, beklimmen van de torens, en een drankje op het ovalen plein. In de avond een schilderachtige sfeer vanwege de gloed van de verlichting.

De Piazza Mercato heeft de vorm van een Romeins amfitheater; de huizen staan op de fundamenten ervan. Het echte amfitheater lag oorspronkelijk buiten de oudste omwalling. Toen de bevolking toenam werden woningen gebouwd op de ruïnes van dit theater. Piazza Anfiteatro onstond, een uniek ovaal plein.
Het is een van de weinige echt open ruimtes in het oude centrum van Lucca. Op de begane grond van de woningen rond het plein, zijn cafés,restaurants en winkeltjes gevestigd. De zondagmorgen dat ik er was nog niet veel open, geen toeristen. Alleen wat lokaal volk die ook bakkie kwam doen en krantje kwam lezen in het enige cafe dat open was. Na een uurtje werd het wel al levendiger en hadden ook de buren de deuren geopend.