Sardinië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cala Fuili

Sardinië,
Italië


Er is geen ragfijn wit zand, er staan geen palmbomen. Maar toch is Cala Fuili aan de oostkust van Sardinië een spectaculair strand, eentje die afwijkt van de standaard bounty bestemming. Het is ruiger, het is anders.

Dit is dé bestemming voor klimmers die de steile wanden, die dicht rondom het strand staan, te bedwingen. Vanuit de plaats Cala Gonone bereik je via een mooi weggetje langs de bergwanden de bovenkant van de rotspartijen. Daar zie je ze al aan de rotsen hangen, links en rechts. Mooi om hier al een tijd te staan kijken. Je daalt via een trap af naar het strand zelf, waarbij je soms op een paar meter een klimmer passeert. Op het strand zelf ben je letterlijk ingesloten tussen de hoge rotswanden en klimtalenten.

Afhankelijk van de wind kun je hier overigens wel zwemmen. Bij ons stond er aardig wat wind, en dan is de zee te ruig. Maar dat voegde voor mij alleen wat extra's toe aan de beleving. Niet een strand om op een stretchbedje te gaan liggen, wel om het avontuur in je naar boven te laten komen.