Amalfi kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dalmuziek uit Ravello

Amalfi kust,
Italië


Je hoeft niet van klassieke muziek te houden om hier in vervoering te raken. In de avond worden er klassieke concerten in de buitenlucht gehouden in het stadje Ravello, gelegen honderden meters boven de Amalfi kust. De muziek danst door het dal. Wij zaten in een huisje op de berg tegenover, midden in een citroenplantage, en konden enkele avonden op ons terrasje genieten van zwoele muziekklanken uit de verte. Eén avond werd er een spectaculaire vuurwerkshow gegeven aan de overkant, wat een uitzicht!

We zaten in het veel minder toeristische Minori, een ideale uitvalsbasis voor de Amalfikust. Je ziet het hier aan één van de baaien liggen vanuit de tuinen van Villa Rufolo in Ravello. Vanuit Minori kun je eenvoudig met de auto via een bergpas doorsteken naar de Vesuvius, Pompeï en Herculaneum nabij Napels. Daarnaast kun je een groot deel van de Amalfi kust zelf bestrijken met een gemiddelde van 20 km per uur dat je hier met de auto kunt halen. Overdag is het een gekkenhuis op de kronkelende wegen.

Ravello zelf is een prachtig oud stadje met twee bekende Villa's met tuinen, deze Villa Rufolo (13e eeuws), en de nog veel mooiere Villa Cimbrone (11e eeuws) met het Terras der Oneindigheid. Op dit hangende terras kijk je honderden meters de afgrond in. En in de avond kun je genieten van de dalmuziek uit Ravello.

Je kunt ook zelf een buitenconcert bezoeken tussen juni en september. Meer informatie hierover, en ook over de twee Villa's, vindt je op "www.ravello.com".