IJsland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

IJsland image

IJsland

IJsland
Europa
RoAnVi

Rondreis met camper - Hoe zal dat gaan?

Voorheen reisden wij heel verschillend: van geheel georganiseerd tot alleen met een rugzak op stap. Gaat altijd goed en vol vertrouwen gaan we vaak gezellig met z'n tweeën op pad. Dit jaar zal het anders zijn... want we zijn nu met z'n drieën. En de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het spannender vind dan ik aan mijn omgeving toe wil geven.

We hebben tickets geboekt bij WOW-air. Spotgoedkoop en toch rechtstreekse vluchten. Ja, je moet apart betalen voor de bagage etc., maar dan nog veel goedkoper dan bijv. Icelandair.
We betalen nu € 610,00 totaal: 2 pers. + baby (op schoot), 2 tassen bagage + 2 zitplaatsen gereserveerd met extra beenruimte.
http://www.wowiceland.co.uk/

Voor een camper ben ik lang op zoek geweest, het zijn nl. nogal bedragen die betaald moeten worden en het loopt nogal uit één. Ik kwam uit bij Touring Cars, mooiste campers die ik gezien heb en nog een van de goedkoopste ook (in de klasse 2 volwassenen en 1 kind, '2WD').
http://touringcars.eu/en/touring-cars.php

Buro Scanbrit maakt ook gebruik van deze verhuurder en voor dezelfde prijzen, maar helaas konden zij niet meer voor ons boeken in de gewenste periode. Op de site van TouringCars zelf lukte het nog wel, maar jammer genoeg niet voor de gehele periode. Andere verhuurders hadden helemaal niets meer in juni (in onze prijsklasse), dus toch maar bij TouringCars geboekt (erg makkelijk en de communicatie daarna ook zeer klantvriendelijk - Engels). Dat werd dus even puzzelen voor de overige dagen!

Nu is het alsvolgt:
We komen aan op woensdag. Dan hebben we 1 nacht hotel in Reijkjavik en daarna 3 nachten in een vakantiewoning in de omgeving van Reijkjavik (wisseldagen zijn donderdag/zondag) + huurauto (nog te boeken). Op zondag halen we de camper op en die hebben we dan 13 dagen om 'een rondje IJsland' te doen.

Hotel + vakantiewoning geboekt via Buro Scanbrit. Super service!
http://www.buroscanbrit.nl/


IJsland staat al lang op onze (steeds langer wordende) verlanglijst. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn. Zijn er meer mensen die met een baby daar gereisd hebben die tips hebben voor ons? We zijn van plan een draagzak mee te nemen ipv een buggy en verder redelijk basic op pad te gaan.


Ik zal na terugkomst zeker laten weten hoe de (vlieg)reis en de camper bevallen zijn (evt. via een tip) voor de mensen die van plan zijn ook te gaan!

Spannend!!!