Cliffs of Moher

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moher

Cliffs of Moher,
Ierland


The Cliffs of Moher, gelegen in het graafschap Clare in Ierland, behoren tot de hoogste klipkusten in Europa; ze bestaan uit kalksteen en strekken zich uit over een lengte van 8 kilometer. Ze grenzen aan het grote natuurgebied "The Burren"
De kliffen rijzen 120 meter op uit de Atlantische Oceaan aan de erg mooie Ierse westkust. De hoogste piek is 240 meter hoog.
De kliffen zijn het resultaat van erosie door de zee, je kan de verschillende sedimentaire lagen zien, en duizenden jaren aan geologie liggen open en bloot.
De kliffen zijn erg druk bezocht, dit doet een beetje afbreuk aan de schoonheid van de plek, maar als je ver genoeg doorwandelt langs de top, kom je vanzelf in rustiger gebied en heb je de kliffen (bijna) voor jezelf alleen. Er zijn 3 grote wandelmogelijkheden : de wandeling over de kliffen zelf, er is een wandeling naar The Burren, het nabijgelegen natuurgebied en tot slot kan je over de kliffen nog verder doorwandelen naar het nabijgelegen dorpje Doolin, waar je ook de overzetboot kan nemen naar de mooie Aran Islands. Er zijn tevens rondvaarten die de kliffen langs onder aandoen.
Wij waren op zoek naar puffins, die er naar verluidt ook nestelen, maar hebben ze helaas niet gezien; dit zou komen doordat de papegaaiduikers de hele dag op zee doorbrengen en enkel in de ochtend en de avond bij hun jongen terugkomen .. de nesten zelf hebben we ook helemaal niet gezien ..