Guernsey

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eiland Herm kustwandeling

Guernsey,
Groot-Brittannië


Herm is een van de drie kleine eilanden (Sark, Alderney en Herm. ) die onder het beheer van Guernsey vallen. Guernsey is hettwee na grootste eiland van de kanaaleilanden.
Herm is het kleinste eiland, 2,5 km lang en 1 km breed en is dus makkelijk in 1 dag te voet te verkennen.
Op het eiland is geen gemotoriseerd vervoer, en ook zijn fietsen zijn verboden. Op het eiland wonen ca. 10 gezinnen die leven van het toerisme en de melkveehouderij. Op Herm is geen arts, brandweer en ook geen politie. Wel staat er de kleinste gevangenis ter wereld, geregistreerd in het Guiness Book of Records.
Landschappelijk is er grote variëteit: duinland-, moeras-land, beboste heuvels, zandstranden en wandelpaden langs de zee. In een dag kun je langs de [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/groot-brittannie/guernsey/reisreporter/fotos/285225.html" target="_blank"]hele kustlijn wandelen (cliffpath), [/url]genietend van de verschillende vogels zoals torenvalken, scholeksters en steenlopers. Afhankelijk van het jaargetij kun je er ook rotganzen, jan-van-gents en papegaaiduikers zien. Ook zie je ontzettend veel bloemen en planten zoals de koningsvaren en het metershoge vingerhoedskruid.
Als je met de ferry aankomt om te gaan wandelen ga dan bij aankomst meteen links af. Je hebt dan tijdens de wandeling langs de kust het rijk voor je alleen. Aan het eind van de wandeling is er tijd genoeg om te rusten aan de enorme witte zandstranden. De ferry vertrekt vanaf Guernsey vanuit de haven van de hoofdstad St.Peter Port.
Brochure: [url="http://www.herm.com/files/pdf/herm_brochure_2010.pdf" target="_blank"]http://www.herm.com/files/pdf/herm_brochure_2010.pdf[/url]