Vasteland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pilion: Griekser dan Grieks

Vasteland,
Griekenland


Pílion is een schiereiland aan de oostkant van Griekenland, grofweg gelegen tussen Athene en Thessaloníki en maakt deel uit van de provincie Thessalië. Het is een gebied waar voornamelijk Grieken hun vakantie doorbrengen en dat in Nederland nog vrij onbekend is.

Je vindt er mooie natuur, een overweldigend groen berglandschap, watervalletjes, fraaie bergdorpen, echte Griekse kustplaatsjes waar het nooit al te druk is, en het hele schiereiland is omringd door de blauwe zee waar je de ene mooie baai na de andere vindt. Het schiereiland is genoemd naar de hoge berg Pílio, die met zijn 1600 meter in het noordoosten oprijst. Tegen de berghellingen aan vindt je de dorpjes Milies, Makrinitsa (het balkon van Pilion genoemd, omdat je vanaf hier een fraai uitzicht hebt over een groot deel van Pilion) en Tsagarada, met op het dorpsplein een enorme 1000 jaar oude plataan.

Aan de westkust vindt je heuvels, fruitbomen , de overal aanwezige en altijd rustige zee en de gezellige dorpjes Affissos en Kala Nera. De oostkust is wat ongerepter, ruiger, met stille rotsachtige strandjes die over steile berghellingen afdalend te bereiken zijn.

Op de foto een van die typische kapelletjes langs de kant van de weg, die je overal op het schiereiland wel tegenkomt.