Peloponnesos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Peloponnesos wandelroutes

Peloponnesos,
Griekenland


Uitzicht vanaf de bergtop Agiolias op de baai van Nafplio in de verte, de zon schijnt haar laatste stralen door het onweersfront wat onze kant opkomt. Links een verlaten kapel die, helaas voor ons, afgesloten was.

Wandelen kun je geweldig goed op de Peloponnesos, maar de wandelingen vinden is geweldig moeilijk. Wat dat betreft staat het nog echt in de kinderschoenen, maar dat maakt de ervaring wel avontuurlijk en uniek. Een wandelgids is echt een 'must' om hier uit de voeten te kunnen. Ik heb er maar één gevonden, de Rother wandelgids, maar dan wel alleen in het Duits beschikbaar ( via De Zwerver op internet).

De gids beschrijft niet alleen 45 wandelingen in detail, maar geeft ook perfect aan hoe er te komen. Als je dan ergens op een zandweg bij een kapelletje parkeert en daar een verlaten weggetje inloopt, staat er ineens een bordje met een wandelaar en een pijltje erop. Ook daarna is het zaak altijd het boekje te volgen, want ook de rode markeringen kloppen niet altijd. Andere wandelaars kom je nog weinig tegen, ik heb de wandelgids dan ook als onmisbaar ervaren.