Lesbos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Putter

Lesbos,
Griekenland


Lesbos is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Vanaf dit eiland kan je Turkije zien liggen. Het eiland is 1.630 km2 en daarmee één van de grootste eilanden van Griekenland. Op het eiland wonen ongeveer 100.000 mensen. De grootste plaats is Mytilini en daar is ook het vliegveld.

Als je door je oogharen kijkt lijkt Lesbos op een groot hoefijzer. De inham in het eiland is de Baai van Kaloni. Aan deze baai ligt Skala Kaloni. Naast strandliefhebber trekt deze plaats veel vogelaars. Vanaf de hoofdplaats Mytilini is het een klein uurtje rijden naar Skala Kaloni door een mooi landschap.
Eind april en begin mei is het een vogeldrukte van belang op het eiland en met name ook bij Skala Kaloni. De vogeltrek loopt in die periode over Lesbos heen en daarnaast heb je op het eiland nog veel vogels die er permanent zijn. Bij Skala Kaloni zijn veel vogels te zien in de rivieren, de sloten, het moeras, de zoutpannen met zijn flamingo's en in de landerijen tussen dit alles.

De putter is een kleine (formaat mus) vogel die ook in ons land voorkomt. Je kunt ze tegenkomen in wat open landschap met veel distels en bloemen.