Rhone vallei en Provence

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een stukje VS in Frankrijk

Rhone vallei en Provence,
Frankrijk


Onze verbazing was groot toen we bij onze routeplanning voor de Provence een aantal foto's op het internet tegenkwamen van wat leek op een typisch landschap uit 1 van de nationale parken in het zuidwesten van de VS.
Na wat verder opzoekingswerk bleek dat het ging om de [url="http://www.colorado-provencal.com" target="_blank"]Colorado Provençal[/url]. Je vind hier een mooi heuvelachtig landschap dat door de mens bij de ontginning van okerertsen en de erosie gevormd is en prachtige rood-gele kleuren heeft.

Het domein is nu ingericht als een recreatiepark met verschillende wandelroutes tussen en op de heuvels. Er zijn 3 wandelroutes uitgewerkt van verschillende moeilijkheidsgraad en duur en op deze routes liggen een aantal uitkijkpunten waarvan mooie foto's genomen kunnen worden. Het is ook zeer geschikt om met kinderen te doen.

Het is gelegen te Rustrel op de weg van Banon-Gignac naar Apt en er is een grote parking voorzien.Voor het parkeren van je wagen betaal je 4€ , campers betalen 10€ maar hiervoor mag je ook de hele nacht blijven staan. De inkom kost 6€ voor een volwassene en 3€ voor kinderen.

Ik ga hier niet beweren dat het hetzelfde is als het landschap in de VS want daar komt het in de verste verte nog niet in de buurt maar het is wel een bezoekje waard als je in de Provençe komt.

[url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/frankrijk/rhone_vallei_en_provence/reisreporter/fotos/332164.html" target="_blank"]foto1[/url]