Rhone vallei en Provence

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Les Tuillieres, warm verwelkomd in deze schitterende Bed & Breakfast

Rhone vallei en Provence,
Frankrijk


Op weg naar het verre Zuid-Frankrijk toch maar besloten om de reis in te korten. In de Drome vonden we een [url="http://www.lestuillieres.com/" target="_blank"]Bed & Breakfast[/url] gevestigd in een oude boerderij. We werden met open armen ontvangen door onze oorspronkelijk Canadese gastvrouw Susan. Met een wijntje in de gezellige woonkamer gezeten, vertelde ze uitgebreid over haar komst naar Frankrijk en de bezienswaardigheden in de omgeving. Helaas was er de eerste avond geen Table D'Hotes, maar Susan wist precies wat voor restaurant ze ons kon aanbevelen en heeft ook meteen de reservering voor ons gemaakt.
De kamers zijn mooi verbouwd, met alle luxe van deze tijd, maar nog helemaal in franse stijl. Er ligt een prachtige tuin om de boerderij met een groot zwembad. De omgeving is heel mooi, er zijn lavendel velden in overvloed, gezellige dorpjes en plaatselijke markten.
Een echte aanrader is de Table D'Hotes. Susan's man Hermann kan echt fantastisch koken. Gezeten aan een lange tafel onder de pergola in de achtertuin zaten we met alle andere gasten. De voertaal was vooral Engels waardoor het een gezellige en gekke bedoeling werd met overige gasten uit Frankrijk, Amerika, Italië en Duitsland.