Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Belles Tuileries

Parijs,
Frankrijk


Het park van de Tuileries is een heerlijke plek om te flaneren. Het is er met name als het lekker weer is aardig druk maar op een gezellige manier. Mensen zitten rondom de vijver en spelen met kleine bootjes op het water. Of ze nemen een drankje op een van de terrasjes.

Aan het einde van de Tuileries, waar tijdens de Franse revolutie aan het eind van de 18e eeuw de guillotine stond en de Franse koning Lodewijk XVI en zijn Oostenrijkse vrouw Marie-Antoinette werden geëxecuteerd, ligt het Louvre. Dit was het koninklijk paleis totdat de zonnekoning Lodewijk XIV het paleis van Versailles liet bouwen. Het museum dat nu ondergebracht is in het voormalige paleis is fenomenaal. Het speelde niet alleen een rol in de befaamde Da Vinci Code, maar herbergt schatten als de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo.

De arc de triomphe du Carroussel die hier op staat is een triomfboog die in een rechte lijn staat ten opzichte van de grote Arc de Triomphe van Napoleon boven de Champs-Elysées en de Grande Arche van La Défense die door president Mitterrand werd gebouwd.

De glazen piramides vormen tegenwoordig de ingang van het Louvre. Er kan weliswaar en rij staan maar het Louvre is groot genoeg om veel mensen te ontvangen en je zou het eigenlijk niet mogen missen als je een tijdje in Parijs doorbrengt.