Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nieuwjaar in Parijs vieren?

Parijs,
Frankrijk


Van plan om een keer nieuwjaar in Parijs te gaan vieren? Niet doen. Ik vind Parijs echt een prachtige stad, erg romantisch en heel veel te zien en bevelen, maar met oudjaar/nieuwjaar moet je er echt niet zijn.

Ik was er met de jaarwisseling 2012/2013 met 6 vriendinnen. We hadden prachtig weer en Parijs is echt een aanrader voor een stedentrip, dus verder was de vakantie erg top.
We hadden besloten om nieuwjaar te vieren bij de Eiffeltoren, zoals zoveel mensen. We zaten redelijk buiten het centrum in een appartement, dus rond 22u gingen wij richting het centrum. Daar aangekomen begon het te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was gezellig druk in het park rond de Eiffeltoren. Toen het 12 uur werd, ging de Eiffeltoren helemaal schitteren (blijkbaar doet ie dat iedere nacht..??) en iedereen feliciteerde elkaar. En dat was het.

Geen vuurwerk, geen muziek, geen extra feesten (behalve de gezelligdheid in de standaard kroegen). Maar daarna kwam nog het grootste probleem: we moesten weer met de metro naar huis. Een aantal grote lijnen reden de hele nacht, maar het grootste gedeelte stopte om half 2 met rijden. Je zou zeggen dat je dan thuis kwam, maar dat was nog niet zo makkelijk. Boven de grond, bij de ingang naar het perron, stond iedereen al in de rij om bij de metro te komen, het was dringen en duwen. Toen we eindelijk op het perron stonden, waren we bijna doodgeduwd door alle Fransen en alle metro's die voorbij kwamen, zaten al bomvol. Fijn was anders dus. We zijn om 1u begonnen met naar huis gaan, uiteindelijk zijn we via vele omwegen om 5u bij ons appartement aangekomen, terwijl we er normaal maar 40 minuten over deden....

Kortom, ik zou Parijs niet aanraden om nieuwjaar te gaan vieren, maar een stedentrip/vakantie is wel zeer aan te raden!