Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Un vin et un pansement..

Parijs,
Frankrijk


Het maakt niet uit welke dag je het kleedje uitrolt, de baguette aansnijdt en je de wijn te voorschijn haalt. Elke dag is het gezellig, elke dag is het weer een genot. Zo ook voor ons.

Terwijl wij ons als toeristen gedragen en de Eiffeltoren van allerlei hoeken proberen vast te leggen, gebeurd er veel meer om ons heen dan wij op dat moment. Wel geteld 1 keer plaats ik een blik om mij heen en zie ik de blauwe lucht en de mensen massa. Van het een op het andere moment verandert de lucht van blauw naar donker en valt de avond. Van het een op het andere moment zitten de grasvelden vol. Van het een op het andere moment zijn de lampen van de Eiffeltoren aan en van het een op het andere moment is het een orkest aan klinkende wijn glazen.

Wij hadden geen kleedje, geen wijn en zeker geen baguette..
Maar van het een op het andere moment hadden ook wij een kleedje, een glas wijn en een stuk van een overheerlijke baguette. We zaten niet alleen, nee we zaten net als zoveel mensen naast elkaar, bij elkaar en genoten van de saamhorigheid en de Eiffeltoren.

Mijn tip is dan ook wanneer je in Frankrijk bent en je de Eiffeltoren bezoekt, ga 's avonds en kijk niet alleen hoe hem fotografeerd, maar kijk ook om je heen.