Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Niet te missen aanwinst

Parijs,
Frankrijk


Wie in Parijs een museum bezoekt, gaat meestal naar het Louvre. Natuurlijk is dit een van de mooiste (en vermoeiendste !) musea van de wereld. Ik raad elke reiziger (reisreporters zijn toch geen toeristen) aan om vooral ook het nog niet zo lang geleden geopende Musée du Quai Branly te gaan bezichtigen. Voor iedereen die meer wil weten over de traditionele kunstuitingen van volkeren uit andere werelddelen is dit museum om van te watertanden!

De veelzijdige verzameling omvat prachtig bewerkte voorwerpen voor dagelijks gebruik of van rituele aard, kleding, sieraden, transportmiddelen, muziekinstrumenten e.d. uit Oceanië, Azië, Afrika, en Noord- en Zuid Amerika. De presentatie is het allernieuwste op dit gebied met veel audiovisuele hulpmiddelen, prima toelichtingen en bijzondere verlichting. Ik ken in Europa geen ander volkenkundig museum dat een vergelijkbare collectie heeft die zo mooi gepresenteerd is. Er zijn jaarlijks meerdere speciale thema-exposities waarover meer te lezen is op bijgaande link.

Het nieuw gebouwde museum heeft een spectaculaire architectuur. Het wordt omringd door een exotische tuin waarin een leuk cafetaria met terras ligt dat uitzicht biedt op de Eiffeltoren. Het museum is genoemd naar de Seinekade waaraan het gelegen is. Er bevinden zich meerdere metrostations in de buurt. Open vanaf 11 uur tot 19 uur; op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 21 uur; op maandag gesloten.

http://[url="http://www.quaibranly.fr/en/accueil.html" target="_blank"]www.quaibranly.fr/en/accueil.html[/url]