Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek het weelderige Parc Floral de Paris in het voorjaar

Parijs,
Frankrijk


Het voorjaar is een uitstekende tijd om Parijs te bezoeken. Ga dan eens niet alleen voor de winkels en de musea, maar bezoek ook de parken en de bossen. Een aanrader is het Parc Floral de Paris. Het is een 28 hectare grote kruising van botanische tuin en park. Op hoogtijdagen zoals 1 mei vind je op de gazons veel Parijse gezinnetjes en stelletjes voor een picknick.

Het park kent een prachtige verzameling tulpen en pioenrozen. Als de enorme variëteit aan rododendrons in bloei staat, is dit goed voor kleurrijke plaatjes. Ik heb ze nog nooit zo uitbundig zien bloeien als hier (zie foto). Het park kent ook diverse paviljoens onder andere met een Japanse tuin en orchideeën. Voor de kinderen is er een flinke speeltuin. Een bijkomend voordeel is dat het allemaal geheel gratis toegankelijk is.

Als je uitgekeken bent in het park kun je wandelen door het enorme bos van Vincennes of een bezoek brengen aan het kasteel. Dit kasteel heeft de grootste Donjon (verdedigingstoren) van Europa. Deze toren is 42 meter hoog. Let op. Het kasteel is op 1 mei gesloten.