Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stad van bovenaf -4- Parijs.

Parijs,
Frankrijk


Als ik in een stad ben probeer ik altijd één of meer hoge plekken op te zoeken en zo de stad van bovenaf te bekijken. Dit geeft elke keer weer een verrassende kijk op een stad.

In dit geval sta ik (natuurlijk) al voor de derde keer! in mijn leven op de Eiffeltoren.

De Eiffeltoren is een monument in Parijs en een van bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs.

De Eiffeltoren is wereldwijd het symbool van Parijs en wordt door velen gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen.
De toren is ontworpen door de ingenieurs Maurice Koechlin en Emile Nouguier, twee medewerkers van Gustave Eiffel. De toren ontvangt tegenwoordig jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers en is daarmee het meest bezochte monument ter wereld.Op 28 november 2002 verwelkomde de Eiffeltoren zijn 200 miljoenste gast.
De Eiffeltoren is 317 meter hoog tot aan de top van de vlaggenstok, zonder de televisieantennes mee te rekenen. Met televisieantennes is de toren 324 meter hoog.De toren heeft vier poten; op verschillende niveaus bevinden zich platforms. De toren weegt 7300 ton (exclusief de fundering).

Ik kan geen genoeg krijgen van dit uitzicht, elke dag weer!