Elzas en Lorraine

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spektakel Des flammes à la lumière - Verdun

Elzas en Lorraine,
Frankrijk


In Verdun heeft er een grote slag plaatsgevonden tijden de eerste wereldoorlog. Rondom Verdun zijn er genoeg monumenten, begraafplaatsen, bunkers en loopgraven te vinden die je een goed beeld geven over die periode.
In de zomermaanden wordt het spektakel 'Des flammes à la lumière' opgevoerd. Na zonsondergang ben je getuige van de 300 acteurs die een spektakel in de buitenlucht neerzetten. Ze laten zien hoe het aan beide zijden (Duits en Frans) ervaren werd.
De show is natuurlijk in het Frans, maar er zijn koptelefoons verkrijgbaar met Engels, Duits of Nederlandse vertaling. Niet echt geweldig, maar je weet ten minste wat er gezegd wordt!
Hier een [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/frankrijk/noord_frankrijk/reisreporter/fotos/323392.html" target="_blank"]foto[/url] van mij van dit spektakel en voor meer info kan je terecht op deze [url="http://www.spectacle-verdun.com/en/" target="_blank"]website[/url]. Wij vonden het echt heel bijzonder!

Tips/info:
- Kaarten kosten 20 euro pp (volwassenen)
- Kaarten bestellen via de [url="http://www.spectacle-verdun.com/en/" target="_blank"]website[/url] of via de plaatselijke VVV.
- De voorstelling vindt plaats in de buitenlucht, na zonsondergang. Dit is dus rond 22.00 uur! Neem een plaid of dikke trui mee, want het kan behoorlijk fris zijn.