De Loire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

B&B Le Clos Marie

De Loire,
Frankrijk


Of je nu met de auto richting Zuid-Frankrijk reist en een tussenstop zoekt, of de Loire-streek wil ontdekken, ik weet een hele leuke Bed & Breakfast voor je! Of eigenlijk een chambre d'hôte, zoals men dat in Frankrijk noemt. De kleinschalige accommodatie heet Le Clos Marie en ligt bij het prachtige dorp Langeais.

Bij aankomst in de rustige en landelijke omgeving, worden we ontvangen door gastvrouw Cora, haar man (een boer die zich niet aan de Engelse taal waagt), een papegaai en een hond of 9. Alle bewoners zijn even nieuwsgierig. Cora vraagt ons of we een biertje lusten na de lange reis, uiteraard. Ze tapt er eentje uit een kleine thuistap in de tuin. Wanneer we lekker ontspannen in de zon ons biertje op hebben, begeleidt ze ons naar de kamer (op de foto bovenaan de trap). Klein, met een typische 'romantische' Franse en landelijke inrichting. Ze vraagt of we al een idee hebben wat we willen eten, raadt een restaurant aan (een geweldige overigens!) en reserveert meteen voor ons. Nabijgelegen dorp Langeais is schilderachtig mooi, met een kasteel middenin het dorp.

Bij het ontbijt krijgen we huisgemaakte jams, verse eieren, zelfgebakken brood en croissantjes. Cora bakt ook nog wat pannenkoekjes voor ons bovendien. Ze doet het allemaal met veel liefde en aandacht. Wanneer we weg gaan geeft ze ons een kus op de wang en een fles bubbels mee. Fooi accepteert ze niet. De prijs is de prijs, en zo is de deal. Wat een geweldig verblijf! Je komt door de stilte en gastvrijheid echt tot rust. De tuin, het zwembad, de dieren (op de foto zie je Cérise, één van de honden des huizes), maar bovenal gastvrouw Cora. Ik ga hier zeker nog eens terug naar toe.

Adres:
Le Clos Marie
27 Route des Bourges
37130 Langeais