De Loire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luxe langs de Loire

De Loire,
Frankrijk


Vorig jaar september maakte ik in een roadtrip door Frankrijk. Ik overnachtte in comfortabele Chambre d'Hôtes, de Franse variant van de B&B. De accommodatie op de foto is Domaine de la Blonnerie, gelegen in de Loire-streek, vlakbij Tours. Het is een prachtig landhuis, waar je bijna naast je schoenen gaat lopen zo weelderig als je er leeft. De gastvrouw is een ietwat zakelijke, maar stijlvolle vrouw die weet hoe het hoort. Na een goede nachtrust in een comfortabel bed, en een heerlijk heet bad, schuif je aan voor het ontbijt in de grote woonkeuken van de gastvrouw. Ze bakt muffins en pannenkoekjes voor en het zal je aan niets ontbreken. Wanneer ik 'ja' zeg als ze vraagt of ik kaas wil, komt ze direct met een complete kaasplank op de proppen. Zelfs de poes straalde er luxe uit, met zijn voluptueuze vormen. Ik denk dat hij bij tijd en wijlen wel wat restanten scoort van het overheerlijke ontbijt.

De hele streek ademt overigens luxe. Rijden door de wijngaarden, een bezoek brengen aan de romantische Loire-kastelen, genieten van de Bourgondische keuken, met een wijntje in de hand en wat kaas de schemering zien invallen. Heel even voelde ik mij een prinsje.

Domaine de la Blonnerie is niet goedkoop, vanaf 125 euro per nacht incl. ontbijt, maar dan heb je wel de beleving die je mag verwachten voor die prijs.