De Loire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht vanaf de Phare de Chassiron.

De Loire,
Frankrijk


Op het meest Noordwestelijke punt van Ile d'Oleron ligt de vuurtoren Phare de Chassiron. De vuurtoren kun je voor € 2.50 beklimmen wat vele toeristen dan ook doen, op de wenteltrap naar boven, waar geen einde aan lijkt te komen is het soms wat nauw, vooral als je zoals ik je fotorugtas op je rug meedraagt. Maar eenmaal boven gekomen heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan, de stranden en het wad en over het eiland zelf. Op heldere dagen kun je vanaf de top Fort Boyard zien liggen.
De krachtige lamp van de vuurtoren is zichtbaar tot een afstand van 52 kilometer of 28 zeemijl. De toren zelf is 46 meter hoog en de trap telt 224 treden tot de top. Op de eerste verdieping is een expositieruimte waar een tentoonstelling over de mensen van de kust tussen land en zee getoond wordt. Hier toont men de geschiedenis en het dagelijks leven op dit eiland. Onder andere word een verhaal verteld over een jonge zeeman die schipbreuk had geleden nabij de "Pointe de Chassiron"
Naast de vuurtoren liggen de fraai aangelegde "Jardins du Phare" , waar men kan zien welke planten goed gedijen in dit maritieme klimaat